Kurser & Workshops

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer. Inkarikets matkultur har smält samman med europeiska, afrikanska och asiatiska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”. Visste du att det peruanska köket, för 7:e året i rad blivit utsett till världens främsta kulinariska destination av ”World Travel Awards”?

 

Kom och lär dig laga ett urval av rätter av detta variationsrika kök. Du får lära dig mer om matkulturen, dess unika råvaror, smaka och laga mat med dessa och får matnyttiga tips på hur du kan använda råvarorna och imponera på vänner och familj.

 

INFORMATION: 

 •  Lovely Raw följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer kring COVID, med bl.a. ökade hygienregler och färre gruppdeltagare. 
 •  Samtliga kurser går att anpassa till vegetariskt/veganskt alternativ. Ange det vid bokningen.

AKTUELLA KAMPANJER OCH NYHETER: 

 • Värva 3 st till kurs och få kursen för halva priset. 
 • Värva 5 st till kurs och få kursen gratis.
 • ONLINEKURS, SE NEDAN
   
  För rabattkod,
 • maila info@lovely-raw.se och ange namnen på de anmälda personerna som du värvat samt kursnamn. Observera att de anmälda personerna måste ha genomfört köpet för att du ska få tillgång till din rabattkod. Ange  sedan rabattkoden i kassan.
 • Privatkurser
  Hittar du inget datum som passar dig? Samtliga kurser går att ordnas privat. Kontakta info@lovely-raw.se för förslag. 

Peruanskt vegetariskt 

Söndagar 16/1, Söndag 27/3, Söndag 8/5

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

Vegetariskt mat; allt fler börjar att förstå att den vegetariska kosten gynnar både hälsa och miljö. Maten är både lätt att laga och bjuder på spännande smakkombinationer. Är du nyfiken på att äta mer grönt, komma igång eller få ny inspiration, då är denna kurs för dig. Var förberedd på en exotisk matresa.

 

Peruansk streetfood 

Söndag 6/2, Söndag 10/4

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

Den peruanska gatumaten har funnits ända från den koloniala tiden på 1500-talet. Den har blivit så utbredd och populär att man just nu kan hitta den överall

Nikkei 

Söndag 30/1, Söndag 27/2, Söndag 24/4, 

Söndag 19/6

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

Nikkei är en fusion av det peruanska och japanska köket som uppkom på 1800-talet då de japanska arbetskraftsinvandrare som befann sig i Peru började använda peruanska råvaror i sin traditionella japanska rätter. Nikkei har spridit sig över världen och köket är högklassigt. De främsta restaurangerna i Sydamerika har Nikkei som inriktning. Kom och njut av en spännande resa där Peru och Japan möts i köket.

Ceviches & Tiraditos 

Söndag 20/3, Söndag 12/6

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

Ceviche är Perus stolthet och den rätt som mest förknippas med landet. Ceviche har lagats i urminnestider, sedan inkatiden. I och med att den peruanska matkulturen fått influenser av andra världsdelar har det uppstått nya variationer av ceviche. Kom och lär dig laga en traditionell ceviche samt flera andra fusioner och rätter som kan serveras till.

Peruansk mat på lätt spanska 

Söndag 13/3, Söndag 29/5  

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

Den perfekta kursen för dig som vill laga mat och öva på dina spanskakunskaper. 

Matlagning online 

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 299 kr      

Nu har ni möjlighet att laga peruansk mat i er privata sfär. Ett mer intimt sätt att umgås på där ni får online coachning hela vägen

Peruansk italiensk 

Söndag 13/2, Söndag 22/5

Förkunskaper: Alla är välkomna      Pris: 1290 kr      Tid: kl. 12-16

En kurs för gourmander då det italienska köket möter det peruanska och det skapas spännande rätter.