Ceviche

Ceviche har lagats i urminnestider. Inkaindianerna lagade den med andra citrusfrukter då lime kom med spanjorerna långt senare. Hur lagar man den bästa cevichen? Nyckeln ligger i en god ”tigersmjölk”! Men vad är det? Kom och lär dig det och mycket mer!

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Ceviche tradicional – Traditionell ceviche
  • Tiradito – Ceviche i chili amarillo créme
  • Tiradito Nikkei – Peruansk/japansk fusion av ceviche
  • Pulpo al olivo – Bläckfisk i krämig olivsås
  • Ceviche vegetariano – Vegetarisk ceviche
  • Arroz con marizcos – Skaldjursris

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam middag
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1195 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse


Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.


Var:

  • Matlabbet, Hornstulls strand 9.
    T-bana: Hornstull.

 

Datum & Tid:

  • Fredagen 14 juni, kl. 17:45-21:45
Add to Calendar