Nikkei

Att Nikkei blivit så populärt är inte konstigt då maten är mycket tilltalande både för öga och smaklökar. Tänk dig peruanska råvaror som potatis, chili, majs, quinoa, potatis som blandas med japanska råvaror som ingefära, soja, sesamolja, nori osv.. en smaksensation utav dess like. Missa inte detta tillfälle där två helt olika kulturer möts och skapar magi i köket!

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Tiradito Nikkei – Nikkei variant av Ceviche
  • Pulpo al olivo – Bläckfisk i krämig olivsås
  • Causa nikkei – Potatisbakelse med Nikkei inslag
  • Arroz chaufa nikkei – Stekt ris med Nikkei skaldjursstuvning
  • Tacu tacu Nikkei – Ris/bön stirfried med Nikkei skaldjursstuvning
  • Helado de lucuma con empanadillas rellenas – Lucumaglass med dumplings

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam middag
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1195 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse

Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.

Var:

  • Matlabbet, Hornstulls strand 9.
    T-bana: Hornstull.

 

Datum & Tid:

  • Söndagen 15 september, kl. 11-15
Add to Calendar