Peruanska superfood i mat och bakverk

Peru är ett av de länder som producerar mest så kallade ”superfood” i världen. Hur kommer det sig och vilka är dessa? Med superfood menas mat som är mycket näringstät. Kom och lär dig mer om dessa unika råvaror och hur kan man använda de i sin matlagning/bakning för att boosta hälsan ytterligare?

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Ceviche de chocho – Lupinceviche
  • Sushi de quinoa, bañado con crema de aji amarillo – Quinoa sushi med amarillo chili créme
  • Sopa de camote con salsa criolla y galletas de quinoa– Sötpotatissoppa med salsa och quinoa knäcke.
  • Helado de lúcuma en capa de chocolate – Lucuma glass med chokladöverdrag.
  • Helado de chica – Lila majsglass
  • Chocotejas – Twix choklad

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam måltid
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1100 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse


Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.


Var:

  • Matlabbet, Hornstulls strand 9.
    T-bana: Hornstull.

 

Datum & Tid:

  • Söndagen 12 maj, kl. 11-15
Add to Calendar