Vegetarisk kurs

Är du vegetarian, nyfiken på att äta mer grönt eller vill ha inspiration i köket, då är denna kurs för dig. Vi lagar traditionell peruansk mat och använder oss av de bästa råvarorna som är sprängfyllda med näring och skapar innovativa smakkombinationer. Det blir både färgrikt, gott och nyttigt. Du får även tips på hur du med enkla medel kan lyfta vanliga vegetariska rätterna till annan nivå.

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Ceviche – Vegetarisk ceviche
  • Causa – Peruansk potatisbakelse
  • Palta rellena – Fylld avokado
  • Sopa de camote con salsa criolla – Sötpotatissoppa med asiatisk touch och salsa criolla
  • Chaufa de quinoa – Wokad quinoa
  • Tallarines a la huancayna con saltado – Pasta i krämig chili amarillo créme med asiatisk wok.
  • Quinotto en salsa huancayna con saltado – Krämig quinotto i chili créme med wok.
  • Tallarines verdes con saltado de shiitakis anticuchado – Pasta i traditionell peruansk pesto med shiitakistuvning.
  • Helado de lúcuma – Kokos lucumaglass
  • Mazamorra morada – Pudding på lilla majs

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam middag
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1100 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse

Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.

Var:

  • Matlabbet, Hornstulls strand 9.
    T-bana: Hornstull.

Datum & Tid:

  • Lördag 13 april, kl. 11-15
Add to Calendar