Peruansk italiensk 

Under 1800-talet utvandrade en hel del italienska kockar till Peru och bidrog med en del råvaror och rätter i det peruanska köket. Tänk dig italiensk mat med peruansk touch i form av chili, sötpotatis, potatis och färska örter. Detta är en kurs för gourmander. 

Var förberedd på en exotisk matresa.

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Tiradito al pesto – en variant av ceviche
  • Sopa de menestrone- Menestrone soppa
  • Tallarines a la huancayna con saltado – Pasta i krämig chili amarillo créme med asiatisk wok.
  • Quinotto en salsa huancayna con saltado – Krämig quinotto i chili créme med wok.
  • Quinotto al pesto-Krämig quinotto i pesto.
  • Tallarines verdes con saltado de shiitakis anticuchado – Pasta i traditionell peruansk pesto med shiitakistuvning.
  • Gnocchi con crema a la huancayna– Gnocchi med krämig aji amarillo créme
  • Helado de lúcuma – Lucumaglass
  • Suspiro limeño- Peruansk mousse med italiensk oportovin.

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam middag
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1100 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse


Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.


Var:

Matlabbet, Hornstulls strand 9.
T-bana: Hornstull.


Datum:

  • Lördag 5/12, kl. 11-15
  • Söndag 13/12, kl. 11-15